Wayang Stories

Taman Indonesia, Kallenkote, the Netherlands
22 November 2020 - 28 March 2021
Exhibition and public program about Wayang 
Curated by Suzanne Wallinga and Marlisa Wareman (Co-director Taman Indonesia)

Vanaf 22 november presenteert dierenpark Taman Indonesia voor het eerst een cultureel winterprogramma, Wayang Stories, waarin dit Indonesische schimmenspel of ook wel poppentheater centraal staat. Met een tentoonstelling over historische en hedendaagse vormen van Wayang en een uitgebreid programma van lezingen, workshops, voorstellingen, demonstraties en repair café’s, wordt aandacht gegeven aan zowel beroemde Wayang verhalen als persoonlijke verhalen van onze bezoekers. Uiteraard worden dieren in de Wayang niet vergeten!


Wayang Stories is onderdeel van een drieluik, waarin verschillende familieschatten centraal staan: Een reis langs Indische Pusaka’s. Na Wayang volgt in 2022 een programma over Batik en in 2023 één rondom de Kris. Deze drie programma's komen voort uit de wens van ons publiek om meer te weten te komen over deze objecten, die vaak van generatie op generatie worden doorgegeven.  


Taman Indonesia bedankt het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de Gemeente Steenwijkerland en de Indonesische Ambassade voor hun bijdrage aan Wayang Stories. Grote dank gaat uit naar alle verzamelaars, die met hun collecties deelnemen aan het programma.